enel

Ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Μαγευτική μονοήμερη εκδρομή στην Νύφη του Θερμαϊκού, με τον Λευκό Πύργο και την απέραντη παραλία της, για αξέχαστες στιγμές!

Μέρη επίσκεψης:

Λευκός Πύργος, το πιο διάσημο αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το σύμβολο της πόλης και, αν θέλετε, να επισκεφτείτε το εσωτερικό, καθώς φιλοξενεί μια έκθεση για την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Ρωμαϊκή Αψίδα του Γαλερίου. Κατασκευασμένη από τον Αυτοκράτορα Γαλέριο, επίσης γνωστή ως Καμάρα. Η Καμάρα είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους ντόπιους και τους τουρίστες και είναι κατάλληλη για υπέροχες φωτογραφίες.

Η εκκλησία της Ροτόντας. Είναι μια κυκλική εκκλησία που χτίστηκε το 306 μ.Χ. για τον αυτοκράτορα Γαλέριο. Αργότερα μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο. Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μετατράπηκε σε ένα ισλαμικό τέμενος. Σήμερα είναι ανοιχτή για το κοινό και φιλοξενεί εκλεκτά γεγονότα.

Ο Άγιος Δημήτριος είναι ο προστάτης της πόλης και οι ντόπιοι τον σέβονται και τον τιμούν. Η εκκλησία είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία και η μεγαλύτερη εκκλησία στη Θεσσαλονίκη! Κάτω από την εκκλησία υπάρχουν κατακόμβοι, προσβάσιμοι για τους επισκέπτες, που είναι ο τόπος φυλάκισης και μαρτυρίου του Αγίου Δημητρίου.

Η Άνω Πόλη και τα κάστρα, κατάλοιπα προηγούμενων περιόδων. Το Επταπύργιο (επίσης γνωστό ως Γιεντί Κουλέ) είναι επίσης ανοιχτό για το κοινό, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ιδέα για το πώς ήταν πριν από μερικά χρόνια, όταν χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή.

Στο τέλος της εκδρομής, κρατήσαμε τα τείχη (Πύργος του Τριγωνίου). Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης και να πάρετε εξαιρετικές φωτογραφίες, ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα.

Διάρκεια εκδρομής: 4 ώρες

Τιμές:

Επιβατηγό Αυτοκίνητο (4 Επιβάτες): 110€

Μίνι Φορτηγάκι (8 Επιβάτες): 150€

Οι τιμές περιλαμβάνουν τη μεταφορά (εντός Θεσσαλονίκης – αλλιώς μπορούμε να σας παραλάβουμε από οπουδήποτε, αλλά με επιπλέον χρέωση). Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά ή ποτά.

Δείτε επίσης

Ημερήσια εκδρομή σε Έδεσσα και Λουτρά Πόζαρ

Εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, χαμάμ και καταρράκτες. Στα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ θα ζήσετε μια εμπειρία χαλάρωσης τόσο ξεχωριστή, που θα επιστρέφετε ξανά και ξανά.