enel

Εκδρομή στα Μετέωρα

Ξεκινήστε μια εξαιρετική ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα, όπου θα εξερευνήσετε αιωνόβια μοναστήρια, και θα απολαύσετε πανοραμική θέα…

Τα Μετέωρα είναι ένας απαραίτητος προορισμός για όσους ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα. Αποτελούν συγκρότημα τεράστιων πετρών από αμμόλιθο που υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα. Στην κορυφή ορισμένων από αυτών των πετρών κτίστηκαν επιβλητικά μοναστήρια. Είναι το δεύτερο σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιον Όρος.

Δυστυχώς, σήμερα λειτουργούν μόνο επτά από τα αρχικά τριάντα μοναστήρια. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας, μπορούμε να επισκεφτούμε δύο ή τρία από αυτά, ανάλογα με την ημέρα της επίσκεψης. Από το 1988, αυτά τα μοναστήρια έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα της UNESCO με τα Παγκόσμια Μνημεία.

Πολλοί γεωλόγοι, Έλληνες και ξένοι, μελέτησαν αυτό το εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο, αλλά δεν έδωσαν ικανοποιητική εξήγηση για τον τρόπο δημιουργίας του. Παρ’ όλα αυτά, τον 14ο αιώνα έδωσε στον Άγιο Αθανάσιο το Μετεωρίτη τη δυνατότητα να χτίσει το πρώτο μοναστήρι. Το όνομα “Μετέωρα” προέρχεται από τον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη του Μεγάλου Μετεώρου Μοναστηριού.

Διάρκεια: η εκδρομή αυτή διαρκεί περίπου 10 ώρες. Αν θέλετε να επισκεφτείτε περισσότερους προορισμούς, μπορούμε πάντα να σας πάμε εκεί επεκτείνοντας την εκδρομή. Κάθε τροποποίηση μπορεί να γίνει μετά από αίτημά σας.

Τιμές:

Επιβατηγό Αυτοκίνητο (4 Επιβάτες): 360€

Μίνι Φορτηγάκι (8 Επιβάτες): 390€

Οι τιμές περιλαμβάνουν τη μεταφορά. Δεν περιλαμβάνουν τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά ή ποτά.

Δείτε επίσης

Ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Μαγευτική μονοήμερη εκδρομή στην Νύφη του Θερμαϊκού, με τον Λευκό Πύργο και την απέραντη παραλία της, για αξέχαστες στιγμές!