enel

Εκδρομή σε Μέτσοβο, Γιάννενα, Ζαγοροχώρια, Πάπιγκο

Διήμερη εκδρομή σε Μέτσοβο, Γιάννενα, Ζαγοροχώρια, Πάπιγκο, στις 2-3/12, μόνο με 75€.

Πρόγραμμα εκδρομής:

1η ημέρα: Αναχώρηση το πρωί από την πόλη μας με προορισμό το  Μέτσοβο. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1.200 μ., το βλάχικο κεφαλοχώρι έχει αφήσει τη σφραγίδα του στον τουριστικό  χάρτη της  Ελλάδας. Πατρίδα των εθνικών ευεργετών Γεωργίου Αβέρωφ, Νικόλαου Στουρνάρα και Μιχαήλ Τοσίτσα, και πολλών άλλων, έχει συνεισφέρει στην πατρίδα μας με πολλές χορηγίες για ίδρυση κοινωφελών ιδρυμάτων. Απέναντι από την εκκλησία της κεντρικής πλατείας, την Αγία Παρασκευή, τρεις βρύσες αποτελούν σημείο συνάντησης για τους ντόπιους με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις χαρακτηριστικές γκλίτσες. Σπίτια χτισμένα με την  ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, με πέτρα, ξύλο και πλάκες, ανάμεσα σε λιθόστρωτα, δρομάκια,  ταβέρνες, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το τοπικό καπνιστό τυρί μετσοβόνε και ψητά της σούβλας! Μια σύγχρονη πινακοθήκη, η πινακοθήκη Αβέρωφ, με μόνιμη έκθεση με εξαιρετικά έργα γλυπτικής και χαρακτικής, είναι κοντά στην πλατεία. Αν σας αρέσουν οι επισκέψεις σε τέτοια μέρη, μην την παραλείψετε! Άφιξη στη  συνέχεια στα Γιάννενα, την  όμορφη πόλη της Ηπείρου, τη ζωντανή καστροπολιτεία, που μοιάζει με σκηνικό από άλλη εποχή, με παραδοσιακά κτίρια , ιδιαίτερα καφέ αλλά και σημαντικά μουσεία. Προτείνουμε βόλτα  στη λίμνη και στο νησάκι όπου το σπίτι μουσείο του Αλή Πασά. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τους Κήπους στο Κεντρικό Ζαγόρι. Περπατάμε και φωτογραφίζουμε τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια της περιοχής και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μονοδένδρι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και προαιρετικό φαγητό. Θα περιηγηθούμε το γραφικό χωριό των Ζαγοροχωρίων, το οποίο δεσπόζει στο φαράγγι του Βίκου με τη μοναδική πέτρινη αρχιτεκτονική των οικημάτων του και το χαρακτηριστικό πέτρινο δάσος στη θέση Οξιά. Από εκεί θα δούμε με κομμένη την ανάσα το εντυπωσιακό θέαμα, το Φαράγγι του Βίκου, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου. Στο Μονοδένδρι, μέσω μιας σύντομης πεζοπορίας μπορούμε να επισκεφθούμε τη Μονή της Αγ. Παρασκευής, η οποία κρέμεται κυριολεκτικά στο χείλος του φαραγγιού! Το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη μας με πολύ όμορφες εικόνες από την εκδρομή μας.  

* Δυνατότητα ολοήμερης παραμονής στα Γιάννενα τη  δεύτερη μέρα ή επίσκεψης στο μοναδικό Πάπιγκο με επιπλέον 10€!

Περιλαμβάνονται:

  •    Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  •    1 διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο .
  •    Αρχηγός – συνοδός γραφείου.
  •    Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  •    Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  •    Ο νέος φόρος δωματίων.

Δείτε επίσης

Ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Μαγευτική μονοήμερη εκδρομή στην Νύφη του Θερμαϊκού, με τον Λευκό Πύργο και την απέραντη παραλία της, για αξέχαστες στιγμές!