enel

Νέο άλμπουμ: Γιώργος Ζαμπέτας – «Στον Γιώργο Με Αγάπη»

Ο Γιώργος Ζαμπέτας συνεχίζει το έργο του αείμνηστου παππού του, του θρυλικού συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργου Ζαμπέτα, μέσα από ένα album με ακυκλοφόρητα, μέχρι σήμερα, τραγούδια του.

Το «Στον Γιώργο Με Αγάπη», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής καθώς και σε CD στα φυσικά σημεία πώλησης και το e-store της Panik, περιλαμβάνει 12 τραγούδια, γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα και βάζοντας στο σημερινό λαϊκό τραγούδι αγαπημένες θύμησες από τα παλιά, αγαπημένα κι ανεξίτηλα λαϊκά.

Οι χαρακτηριστικές πενιές του αλησμόνητου Γιώργου Ζαμπέτα, ο οποίος άφησε μία σπουδαία μουσική παρακαταθήκη, γράφοντας τη δική του μοναδική σελίδα στο λαϊκό τραγούδι, ενέπνευσαν τον συνονόματο «μικρό» να μπει στο κλίμα του «μεγάλου» και να γράψει τους στίχους, που «ντύνονται» με δυνατές ερμηνείες.

Δίνοντας συνέχεια στο έργο του παππού του, το οποίο μεταφέρει υπό το δικό του μουσικό πρίσμα, ο Γιώργος Ζαμπέτας (εγγονός) μοιράζεται με το κοινό το «Στον Γιώργο Με Αγάπη», ερμηνεύοντας τα κομμάτια του δίσκου, είτε σολο, είτε με άλλους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Χάρης Ανδρεάδης και ο Μαρίνος Κωστόπουλος.

Τα πρώτα singles από το album ήταν τα «Για Χάρη Του Βασιλικού» και «Σιγά Σιγά», που ερμηνεύουν ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Γιώργος Νταλάρας, που προκάλεσαν αίσθηση και απέσπασαν θετικά σχόλια από το κοινό.

Δείτε την album playlist:

Tracklist

1. Αγιάζι
2. Για Χάρη του Βασιλικού
3. Μ’ Αρέσει Να Τραβάω Μόνος
4. Σαρανταπέντε Μαχαιριές
5. Κινέζικο
6. Σιγά Σιγά
7. Ποτέ Μαστούρια
8. Τρελή Γαρυφαλλιά
9. Πήρα Τη Στράτα
10. Να Είσαι Εκεί
11. Χάσαμε Το Μάη
12. Το Ζεϊμπέκικο Της Αμαρτίας

Δείτε επίσης

Vaya Con Dios & Θοδωρής Βουτσικάκης – «Una Mujer / Μια Γυναίκα»: ένας διεθνής ύμνος για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Οι μοναδικοί Vaya Con Dios, το βελγικό group που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ευρωπαϊκή μουσική και ο ξεχωριστός ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης με τις σπουδαίες εμφανίσεις και συνεργασίες, παρουσιάζουν έναν διεθνή ύμνο για τη γυναίκα, το δίγλωσσο ντουέτο «Una Mujer / Μια Γυναίκα».