enel

Μονοήμερη εκδρομή σε Δημητσάνα – Βυτίνα

Μονοήμερη εκδρομή σε Δημητσάνα, Βυτίνα, στις 03/12, μόνο με 20€.

Πρόγραμμα εκδρομής:

Αναχώρηση το πρωί από τα HONDOS CENTER στην Ομόνοια, με προορισμό την ορεινή Αρκαδία. Θα επισκεφθούμε τα όμορφα, γραφικά χωριά Βυτίνα και  Δημητσάνα ,θαυμάζοντας το ορεινό τοπίο, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και μαθαίνοντας την ιστορική τους σημασία.
Πρώτη μας στάση στη Βυτίνα, στην αγκαλιά του Μαινάλου. Ένας κουκλίστικος, ορεινός οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, ξεχωρίζει για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών και των δημόσιων κτηρίων, για τη μεγάλη κεντρική πλατεία  και για το πανέμορφο, πυκνό δάσος που τον περιβάλλει. Η Βυτίνα είναι ένας αδιαμφισβήτητα must φθινοπωρινός και χειμερινός προορισμός, που θα σας πλημμυρίσει ζεστασιά και θαλπωρή μαζί με μία χαλαρωτική απόδραση ανάμεσα σε αμέτρητα πεύκα, έλατα και καστανιές. Αφεθείτε στο ρομαντισμό και περπατήστε στο Δρόμο της Αγάπης, περιπλανηθείτε στα γραφικά δρομάκια της, όπου το μαύρο μάρμαρο των σπιτιών συνδυάζεται τέλεια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές και γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα. Ελεύθερος χρόνος (1,5 ώρα περίπου).
Στη συνέχεια μετάβαση στη Δημητσάνα. Στο πιο ζωντανό χωριό της Αρκαδίας, η παράδοση μπλέκεται με την πολυτέλεια. Το αρχιτεκτονικό τοπίο του παραδοσιακού οικισμού, με τα ψηλά, πέτρινα πυργόσπιτα που απλώνονται σε δυο αντικριστούς λόφους, είναι μοναδικό. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τα επιβλητικά αρχοντικά και επισκεφθείτε την ιστορική βιβλιοθήκη με τις σπάνιες εκδόσεις ,την οικία του Παλαιών Πατρών Γερμανού και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο, που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Πολύς ελεύθερος χρόνος για βόλτα, επίσκεψη στο ιδιαίτερο Μουσείο Υδροκίνησης και φαγητό.
Ολοκλήρωση της εκδρομής μας και άφιξη στην πόλη μας το βράδυ, έπειτα από ενδιάμεση στάση.

Τιμή συμμετοχής: 20€ (Για γκρουπ 5+ ατόμων: 18€)

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Φ.Π.Α.

Δείτε επίσης

Ημερήσια εκδρομή σε Έδεσσα και Λουτρά Πόζαρ

Εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, χαμάμ και καταρράκτες. Στα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ θα ζήσετε μια εμπειρία χαλάρωσης τόσο ξεχωριστή, που θα επιστρέφετε ξανά και ξανά.