enel

Μονοήμερη εκδρομή σε Αράχωβα – Δελφούς

Μονοήμερη εκδρομή σε Αράχωβα και Δελφούς, στις 03/12, μόνο με 20€.

Πρόγραμμα εκδρομής:

Αναχώρηση το πρωί  και μετά από ενδιάμεση στάση, επίσκεψη στους Δελφούς  με δωρεάν είσοδο. Θαυμάστε τα εξαιρετικά ευρήματα και κάνετε μια αναδρομή στα χρόνια της Πυθίας και των περίφημων αμφίσημων χρησμών της. Μετά μας περιμένει η γραφική Αράχωβα. Η Αράχωβα είναι αναμφίβολα η αρχόντισσα του Παρνασσού. Χτισμένη αμφιθεατρικά, απλώνεται μεγαλόπρεπα στις νότιες πλαγιές του βουνού για να καταλήξει σε χαράδρα όπου ρέει ο ποταμός Πλείστος. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα. Αξίζει να δούμε:

  • Το Ρολόι της Αράχωβας: σήμα κατατεθέν της Αράχωβας αποτελεί ο απόκρημνος βράχος με το ρολόι, που χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα. Ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε χρησίμευε ως φυσικό ψυγείο για τη φύλαξη τυριών.
  • Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας: δίπλα στο βράχο του ρολογιού, είναι ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου και το παλιό Δημοτικό Σχολείο που σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας.
  • Τα γραφικά σοκάκια: Ως ορεινό χωριό της Ρούμελης, η Αράχωβα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της. Σήμα κατατεθέν της παράδοσης αποτελούν τα πανέμορφα πλακόστρωτα καλντερίμια της, που βρίσκονται πέριξ του κεντρικού δρόμου της και θα ανταμείψουν όσους ξεγλιστρήσουν από την έντονη κίνησή του.

Επιστροφή  το απόγευμα, με ενδιάμεση στάση ,και τις καλύτερες εικόνες από την εκδρομή μας.

Τιμή συμμετοχής: 20€ (Για γκρουπ 5+ ατόμων: 18€)

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Φ.Π.Α.

Δείτε επίσης

Ημερήσια εκδρομή σε Έδεσσα και Λουτρά Πόζαρ

Εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, χαμάμ και καταρράκτες. Στα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ θα ζήσετε μια εμπειρία χαλάρωσης τόσο ξεχωριστή, που θα επιστρέφετε ξανά και ξανά.