enel

The Athens Riviera: Πειραιάς – Καστέλα – Λίμνη Βουλιαγμένης – Ακρωτήριο Σούνιο

Η παραλιακή περιοχή της Αθήνας κόβει την ανάσα με την ομορφιά της! Μην χάσετε την ευκαιρία για μια ημερήσια εκδρομή στα νότια της Αθήνας.

Μια ημερήσια εκδρομή με οδηγό από το λιμάνι του Πειραιά κατά μήκος της παραλιακής της Αθήνας, με στάση στη λίμνη της Βουλιαγμένης και από εκεί σε ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής της Αθήνας – το ακρωτήριο Σούνιο. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στο Σούνιο με μεζέ και ούζο!

Λιμάνι του Πειραιά
Το λιμάνι του Πειραιά είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, ο προορισμός αναχώρησης για τα περισσότερα ελληνικά νησιά. Βρίσκεται στις όχθες της Μεσογείου και είναι ένατο σε μέγεθος στην Ευρώπη. Το λιμάνι είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος και σε όλη την ιστορία του υπήρξε ουσιαστικό και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα, στρατηγικά και οικονομικά. Πρόσφατα εγκρίθηκαν τεράστιοι προϋπολογισμοί για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, προκειμένου να αναπτυχθεί η περιοχή οικονομικά και πολιτιστικά.

Καστέλα
Η γειτονιά Καστέλα, χτισμένη σε λόφο, είναι αναμφίβολα η πιο γραφική συνοικία του Πειραιά, γεμάτη νεοκλασικά αρχοντικά, κοντά στο γοητευτικό Μικρολίμανο, γνωστό για τις εξαιρετικές ψαροταβέρνες του. Η Καστέλα, παλαιότερα γνωστή ως “Μουνιχία”, κέρδισε το σύγχρονο όνομά της χάρη στη στρατιωτική της ιστορία, καθώς ο λόφος ήταν το σπίτι ενός από τους στρατηγούς στον Ελληνικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

Λίμνη Βουλιαγμένης
Η Λίμνη Βουλιαγμένης, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, είναι ένας κρυμμένος θησαυρός της φύσης της επαρχίας Αττικής, που βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η υπόθεση είναι ότι ένας τεράστιος όγκος ζεστού νερού ρέει μέσα στο σπήλαιο, άρα η θερμοκρασία του νερού είναι μεταξύ 22-29 βαθμών όλο το χρόνο. Η λίμνη και οι ιαματικές πηγές προσφέρουν μια φυσική και μοναδική εμπειρία ιαματικού spa ενώ το κολύμπι στη λίμνη είναι μια ολιστική εμπειρία, που διεγείρει την ενέργεια του σώματος και συμβάλλει στην εσωτερική και εξωτερική ισορροπία. Ο χώρος γύρω από τη λίμνη είναι εξοπλισμένος με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η λίμνη παρέχει επίσης υπηρεσίες διάσωσης και ιατρικές υπηρεσίες, πάρκινγκ, παιδική χαρά, Wi-Fi, ερμάρια, αποδυτήρια, ντους και πρόσβαση για άτομα με αναπηρία.

Ακρωτήριο Σούνιο
Το ακρωτήριο Σούνιο είναι ένα ακρωτήριο στο νότιο άκρο της χερσονήσου της Αττικής, στην Ελλάδα. Το Σούνιο ήταν ο νοτιότερος δήμος της Αττικής μετά τη διαίρεση του σε εδαφικές ενότητες και την αναδιοργάνωση των πολιτών του από τον Κλεισθένη. Ο ναός του Ποσειδώνα, του οποίου τα μνημεία στέκονται στην κορυφή του ακρωτηρίου κοντά στην άκρη του νερού, χτίστηκε γύρω στο 440 π. Χ. στα ερείπια ενός προηγούμενου ναού. Το ακρωτήριο είναι κυρίως διάσημο για τα ερείπια του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας στην ελληνική μυθολογία, που υψώνεται πάνω από την άκρη του βράχου.

Σημαντικά σημεία:
*Το ταξίδι είναι μόνο ημερήσιο και δεν αποτελεί ξενάγηση. Μπορείτε να συνοδεύεστε από ξεναγό με επιπλέον χρέωση.
*Αν θέλετε να κάνετε μπάνιο στη λίμνη Βουλιαγμένη, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι δεν θα μπορείτε να φτάσετε στο Σούνιο παρά μόνο με ένα ταξίδι 9-10 ωρών (με επιπλέον κόστος για τον οδηγό).
*Τα εισιτήρια για τη λίμνη επιβαρύνουν αυτόν που κάνει κράτηση για το ταξίδι και δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο.
*Η διαδρομή θα καθοριστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας και τα χρονικά όρια κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης.

Τιμές (τουλάχιστον εννέα άτομα):
8-11 άτομα | 45 ευρώ το άτομο
12-30 άτομα | 40 ευρώ το άτομο
31 άτομα και άνω | 30 ευρώ το άτομο

Τηλέφωνο κρατήσεων για Ελλάδα: 211-8508005 για Κύπρο: 22008326

Δείτε επίσης

Transfer services: Μύκονος

Κάντε κράτηση για υπηρεσίες ιδιωτικής μεταφοράς με προσαρμοσμένα ταξίδια για να κάνετε τη διαμονή σας στο νησί της Μυκόνου όσο το δυνατόν πιο άνετη!