Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό – Ηρώδειο 2022

Η Τάνια Τσανακλίδου μας μεταφέρει με τη θεσπέσια φωνή της ένα από τα θρυλικά και διαχρονικά αριστουργήματα που συνέθεσε ο Γιάννης Σπανός, το «Ναύτης Βγήκε Στη Στεριά», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Το «Ναύτης Βγήκε Στη Στεριά», σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1977, με ερμηνεύτρια την σπουδαία Βίκυ Μοσχολιού και έκτοτε παραμένει ένα από τα πιο επιτυχημένα κι αγαπητά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας.

Η Τάνια Τσανακλίδου, που συνεργάστηκε πρώτη φορά με τον Γιάννη Σπανό στον «Μορμόλη» (1974) και στους δίσκους «Φίλε…» (1982) και «Της Βροχής Και Της Νύχτας» (1985), βάζει τη δική της ξεχωριστή πινελιά στο «Ναύτης Βγήκε Στη Στεριά» και μας το παραδίδει ξανά, μέσα από μία διασκευή κι ενορχήστρωση – έκπληξη από τον Κώστα Νικολόπουλο.

Η εν λόγω διασκευή ακούστηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2022 στο Ηρώδειο, στη μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Γιάννη Σπανό και «μάγεψε» αμέσως το κοινό.

Δείτε το audio release:

Ο Φώτης Σιώτας, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός και μουσικός, φέρνει στο σήμερα ένα από τα διαχρονικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού και ερμηνεύει το «Ο Τρελός», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

«Ο Τρελός», σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, κυκλοφόρησε το 1970, με πρώτο ερμηνευτή τον Σταμάτη Κόκοτα στο album «Το Σαββατόβραδο», τον πολυσυλλεκτικό δίσκο που έφτιαξαν ο Γιάννης Σπανός και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με ερμηνευτές τους Βίκυ Μοσχολιού, Σταμάτη Κόκοτα και Μανώλη Μητσιά.

Τώρα, «Ο Τρελός» έρχεται στο προσκήνιο μέσα από μία «φρέσκια» μουσική πρόταση, σε διασκευή και ενορχήστρωση του Κώστα Νικολόπουλου και την ξεχωριστή φωνή του Φώτη Σιώτα.

Η διασκευή παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2022 στο Ηρώδειο, στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Γιάννη Σπανό.

Δείτε το audio release:

Δείτε επίσης

Νέο τραγούδι: Κωνσταντίνος Αργυρός – «Ελπίδα»

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο καλλιτέχνης - φαινόμενο με τις δεκάδες και διαδοχικές no1 επιτυχίες, μας χαρίζει την πιο μουσική «Ελπίδα», μέσα από το νέο του single!